T1_E6_ Cau la nit al castell-Astronomia des del IEEC

Telescopi del Observatori del Montsec (IEEC)
Telescopi robòtic del Observatori del Montsec (IEEC)

Pòdcast sobre astronomia coproduit per Solsona FM i Jordi Fraxanet amb l’acompanyament expert del Centre Astronòmic del Castell de Lladurs.

Ir a descargar

Començarem el programa d’avui amb la secció de novetats astronòmiques parlant d’un estudi que revela els secrets del naixement de planetes al voltant d’altres estels, seguirà l’agenda astronòmica de la propera setmana. I acabarem amb el tema de la setmana que serà sobre l’astronomia que es fa des de Catalunya i tornarem a tenir a  l’Ignasi Ribas, director de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya. Ell ens explicarà  els equips i instal.lacions que gestiona l’institut, entre ells l’Observatori Astronòmic del Montsec. Parlarem de la seva vessant d’investigador en el camp dels exoplanetes i quines àrees de l’astronomia es desenvoluparan amb més energia en els propers anys.

Sabeu on neixen els planetes? I quan és el millor moment per veure al planeta Mercuri a ull nu? i Com es diu el telescopi més gran de Catalunya? escolteu el programa fins al final i es revelaran les respostes

On és el cometa 12P/Pons-Brooks: https://theskylive.com/12p-info

Institut d’Estudis Espacials de Catalunya: https://www.ieec.cat/

Web del centre astronòmic: https://astrosolsones.com/centre-astronomic-del-castell-de-lladurs/

Contacte amb el centre astronòmic: info@astrosolsones.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *