T1_E18_Cau la nit al castell_Solarigrafia

Fotografia feta amb una llauna i paper fotogràfic, on es veu el recorregut del Sol pel cel

Pòdcast sobre astronomia coproduit per Solsona FM i Jordi Fraxanet amb l’acompanyament expert del Centre Astronòmic del Castell de Lladurs.
Començarem el programa d’avui amb la secció de novetats astronòmiques sobre la càmera astronòmica més gran que s’ha construit mai que s’instal.larà al telescopi Vera Rubin. Seguirà l’agenda astronòmica de la propera setmana.I acabarem amb el tema principal que serà sobre solarigrafia, un tipus especial de fotografia del recorregut del Sol per el cel. Amb una lluna de refesc, paper fotogràfic i molta paciència podem aconseguir un tipus de fotografia impactant que poca gent coneix.

Ir a descargar

Sabeu quants megapíxels te la càmera del telescopi Vera Rubin? A quins estels s’acostarà la Lluna la propera setmana? I com podem fer de forma senzilla una càmera per fer la nostra pròpia solarigrafia? estigues atent al programa que comença i sabràs les respostes.

Solargrafia de la torre de Vallferosa:
https://fotografiandolanoche.online/paisaje-via-lactea/#jp-carousel-1038
La meva càmera de llauna reutilitzable- https://fotografiandolanoche.online/wp-content/uploads/2021/01/solargrafia-camara-lata-estenopeica.jpg
Web de la Nasa: http://www.apod.cat/els-dies-del-sol
https://es.wikipedia.org/wiki/Solarigrafía
http://www.alternativephotography.com/solargraphy-catching-the-suns-path-pinhole-camera/

Contactar amb el Centre Astronòmic: info@astrosolsones.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *